#BIKEGREEN #RUNGREEN

Zöldre váltottunk! Bejött!

2020-ban a nagy testvért megelőzve, az UTT is beállt a környezetvédők sorába. Mára nem elég körbe futni, körbe tekerni; küzdeni és akarni, hanem a legnagyobb európai versenyekhez hasonlóan versenyezni is zölden kell, hiszen a Földünket nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!

A 2020-as UTT-nak a legnagyobb innovációja volt, hogy első alkalommal teljesen zöld szemléletben bonyolítottuk le a versenyt.  A keletkezett hulladékot az előző évekhez képest 75%-kal csökkentettük, ezért úgy döntöttünk hogy ezt követően kizárólag zöld szemléletben rendezzük meg versenyünket! Továbbra is száműzzük a műanyag poharakat és eszközöket, a szemetet szelektíven gyűjtjük – bizonyítva azt, hogy odafigyeléssel igenis lehet olyan sporteseményt szervezni, amely abszolút környezetbarát.

Büszkék vagyunk rá, hogy alapító tagjai vagyunk a 2020-ban megalakult POHÁRMENTES VERSENYEKNEK, melyről minden információt ITT találsz meg.

MIT TESZÜNK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN?
A műsorfüzetet kizárólag online formátumban tesszük közzé.
Továbbra is száműzzük a műanyag poharakat a frissítőpontokon, helyettük a terepversenyeken már jól bevált, futáshoz fejlesztett – akár éveken át használható – frissítőpoharakba (soft cup) vagy akár a versenyző által hozott pohárba, kulacsba biztosítjuk a vizet és az izotóniás italokat. A verseny végén a zsíroskenyérpartin kizárólag papírtányérokat használunk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a  frissítő- és váltóponton dolgozó személyzet oktatására és a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtjük.

#BIKEGREEN #RUNGREEN

Menü