#BIKEGREEN #RUNGREEN

Már nem elég népszerűnek lenni!

2020-ban a nagy testvér nyomdokaiba lépünk, és az UTT-126 is beáll a környezetvédők sorába. Mára nem elég körbe futni, körbe tekerni; küzdeni és akarni, hanem a legnagyobb európai versenyekhez hasonlóan versenyezni is zölden kell, hiszen a Földünket nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!

A számos újítás mellett a 2020-as UTT-126-nak a legnagyobb innovációja, hogy első alkalommal teljesen zöld szemléletben bonyolítjuk le a versenyt. Az UB-t követve itt is száműzzük az eddig használt műanyag poharakat és eszközöket – bizonyítva azt, hogy odafigyeléssel igenis lehet olyan sporteseményt szervezni, amely abszolút környezetbarát.

MIT TESZÜNK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN?
A műsorfüzetet kizárólag online formátumban tesszük közzé.
Száműzzük az eddig használt eldobható műanyag poharakat a frissítőpontokon, helyettük a terepversenyeken már jól bevált, futáshoz fejlesztett – akár éveken át használható – frissítőpoharakba (soft cup) vagy akár a versenyző által hozott pohárba, kulacsba biztosítjuk a vizet és az izotóniás italokat. A verseny végén a zsíroskenyérpartin kizárólag papírtányérokat használunk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a  frissítő- és váltóponton dolgozó személyzet oktatására és a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtjük.

#BIKEGREEN #RUNGREEN

Menü