COVID-19 infók 05.13.

Kedves Versenyzőink!

Jó hír, hogy versenyközpontunk a Morotva félszigeten helyezkedik (ide csak versenyzők léphetnek be) el és a pálya a lezárt gáton fut. A jelenleg érvényben lévő feltételeknek a zárt versenyközpont és zárt pálya megfelel, így remélhetőleg fegyelmezetten és közös erőfeszítéssel megrendezhetjük az eseményt. A vírushelyzet alakulását nem lehet megjósolni, és bár optimisták vagyunk, több hónapra előre biztosat lehetetlen tervezni – javasoljuk, hogy csak olyan szállást foglaljatok, amely az utolsó pillanatban is visszamondható.

Ahhoz, hogy esély legyen az UTT-126 megrendezésére, bizonyos változtatásokat, szigorításokat vezetünk be az idei eseményre, ezeket szedtük nektek csokorba.

1. RAJTOK
Az egyéni versenyzők, valamint a 2-7 fős csapatok rajtja szombaton lesz, míg 8-10 fős csapatok és a bringatúrások vasárnap kora reggeltől rajtolnak. Erre azért van szükség, hogy a versenyközpontban és a pályán a lehető legoptimálisabb távolságot tudjuk a futók között biztosítani. Szeretnénk megnyugtatni benneteket, hogy a lassú, nagy létszámú csapatokat lehetőség szerint az elején indítjuk, így vasárnap mindenki időben be tudja fejezni a versenyt. A végleges rajtidőpontokat június közepén tesszük közzé számotokra.

2. FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZATOK ÉS RAJTCSOMAGOK
A Felelősségvállalási nyilatkozatba bekerülnek vírushelyzetre vonatkozó pontok, kérjük, ha nem érzed jól magad, hőemelkedésed, lázad van, vagy beteg vagy, ne gyere el az idei versenyre. A rajtcsomagok osztását lehetőség szerint széthúzzuk és a meghirdetett időpontokban csak a meghirdetett csapatok kapitányai (vagy meghatalmazottjai) vehetik át a csomagokat, ugyanez lesz érvényes a Morotva versenyközpont területére, ahova kizárólag az eseményen induló sportolók léphetnek majd be. 2020-ban nem a szokásos méretű Athletes Gardennel várunk majd; kérjük, hogy az átvételre egyedül érkezz és tartsd be az üzletlátogatásra vonatkozó szabályokat saját és a kollégáink érdekében.

3. FRISSÍTÉS
A gátra, a frissítőpontokhoz és a váltópontokhoz nem engedünk fel szurkolókat, kizárólag a rajtszámmal rendelkező csapattagokat, így frissítést sem tudnak majd az amúgy „csak” kísérők neked feladni a gáton, amely főleg az egyéni indulókat érintheti újdonságként. Ennek kiküszöbölésére javasoljuk a bringás kísérő által történő egyéni frissítést. Ha még nincs ilyen, akkor csapatoknál a #bringatúra, nevezett #egyéni versenyzőknél e-mail küldésével (hello@ultratiszato.hu) tudtok regisztrálni.

4. MINDEN PONTRA ELŐRE KÜLDHETŐ FRISSÍTŐ CSOMAGOK
Idén minden pontra biztosítjuk ennek a lehetőségét az egyéni, valamint a 2-3 fős csapatok részére. Terveink szerint azonban lesz néhány új szabály! A csomagokat pénteken és szombaton a kihirdetett időpontig tudjátok leadni. A leadás során a saját csomagot bele helyezitek egy általunk biztosított zacskóba, erre rákerül a rajtszám és kollégáink helyezik el a csomagot a dobozokban. Az elhelyezett csomagok közt turkálni, utólag betenni, kivenni bármint, nem lehet, így kérjük, hogy gondoljátok végig, mi kerüljön bele az egyéni frissítésbe. A verseny végén a megszokott módon a pontokról a csomagokat begyűjtjük, a versenyközpontba visszaszállítunk nektek.

5. MOROTVA VERSENYKÖZPONT
A versenyközpontba, a Morotva területére ezen a hétvégén kizárólag rajtszámmal rendelkező versenyzőt engedünk be, hogy ne alakuljon ki tömeg. Kérjük, hogy ne gyere sokkal korábban, mint a rajtotok időpontja és a befutást követően egy órán belül hagyd el a célterületet.

6. FRISSÍTŐPONTOK ÉS VÁLTÓPONTOK
A gátra, a pontokhoz kizárólag rajtszámmal rendelkező futót engedünk fel.

7. MŰANYAG POHÁR
A versenyen az eredetileg meghirdetett versenykiírás szerint nem használunk eldobható műanyag poharat, mindenki a saját poharába, kulacsába frissíthet. Ha nincs ilyened, a versenyközpontban és a Maratonman DEPO-ban is vásárolhatsz magadnak, ami a későbbi futásaidnál is hasznos lesz. Poharat a versenyközpontban bérelni is tudsz, melyet a versenyt követően visszaváltunk.

8. FRISSÍTÉS
A pontokon a kollégáink szájmaszkban és gumikesztyűben dolgoznak majd. A frissítés felvételével kapcsolatban is hozunk néhány egyszerű, de nagyon fontos szabályt – ilyen például, hogy az egyéni asztalokon nem nyúlhatnak bele a versenyzők kézzel a frissítőasztalon található ételekbe, ebben kollégáink segítenek majd, ők szedik ki nektek. A gallonok sem önkiszolgálóak lesznek, kollégáink töltenek, így minimalizálhatjuk a futók közötti érintkezést.

Köszönjük megértéseteket, amint vannak újabb részletek, információk, jelentkezünk!
UTT-126 STAFF

Menü