Enyhítések és további szabályok

Kedves Versenyzőink!

Jó hír, hogy a Kormány 282/2020. (VI. 17.) Korm. rendelete, a korábbi, futóversenyekre vonatkozó korlátozásokat feloldotta. Ennek eredményeképpen az eseményt kevésbé szigorú szabályok szerint, de a maximális biztonságra törekedve rendezzük meg, sportolóink, kísérőik és a lebonyolításban résztvevő staff egészségének megóvása érdekében.

Az UTT-126 megrendezésére során bizonyos szigorítások továbbra is érvényben vannak, ezek a következők.

1. FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZATOK ÉS RAJTCSOMAGOK
A Felelősségvállalási nyilatkozatba bekerültek a jelenlegi vírushelyzetre vonatkozó pontok, kérjük, ha nem érzed jól magad, hőemelkedésed, lázad van, beteg vagy, ne gyere el az idei versenyre. 2020-ban nem a szokásos méretű Athletes Gardennel várunk majd; kérjük, ha van rá lehetőséged, a rajtcsomag átvételre egyedül érkezz és tartsd be az üzletlátogatásra vonatkozó szabályokat saját, és a kollégáink érdekében.

2. MOROTVA VERSENYKÖZPONT
A versenyközpontba, a Morotva területére, a kormányrendelet értelmében – jelen állás szerint – szurkolók is beléphetnek, de ha van rá lehetőség, kérjük, hogy erre az eseményre kísérők nélkül érkezz! Ne gyere sokkal korábban, mint a rajtidőpont, a befutást követően pedig egy órán belül hagyd el a célterületet.

3. RAJTOK
Az egyéni versenyzők, valamint a 2-7 fős csapatok rajtja szombaton lesz, míg 8-10 fős csapatok és a bringatúrások vasárnap kora reggeltől rajtolnak. Erre azért van szükség, hogy a versenyközpontban és a pályán a lehető legoptimálisabb távolságot tudjuk a futók között biztosítani. A rajtidőpontok tehát változatlanok!

4. MINDEN PONTRA ELŐRE KÜLDHETŐ FRISSÍTŐK
Idén minden pontra biztosítjuk ennek lehetőségét az egyéni, valamint a 2 fős csapatok részére. A csomagokat felcímkézve, szombat reggel 5:30-ig tudod leadni a versenyközpontban! A 126 km-es egyéni verseny végén, a megszokott módon a pontokról begyűjtjük a csomagokat és a versenyközpontba visszaszállítjuk.

5. FRISSÍTÉS
Amennyiben lehetőséged van rá, idén ne hozz magaddal szurkolókat! A mostani enyhítés értelmében a gátra, a frissítőpontokhoz és a váltópontokhoz a kísérőid felmehetnek, adhatnak fel számodra frissítést. Kérjük, hogy a pontokon minél szellősebben álljatok meg, tartsatok minél nagyobb távolságot egymástól, hogy ne alakuljon ki tömeg. A pontokon a kollégáink szájmaszkban és gumikesztyűben dolgoznak majd. Minden ponton lesznek kihelyezett kézfertőtlenítők.
A gallonok önkiszolgálók, amelyekből saját pohárba és ivókulacsba tudsz folyadékot vételezni! Jeget minden pontra szállítunk, de szivacsos frissítés idén nem lesz a pontokon!

6. MŰANYAG POHÁR
A versenyen az eredetileg meghirdetett versenykiírás szerint nem használunk eldobható műanyag poharat, mindenki a saját poharába, kulacsába frissíthet. Ha nincs ilyened, a versenyközpontban és a Maratonman DEPO-ban is vásárolhatsz magadnak, ami a későbbi futásaidnál is hasznos lesz. Poharat a versenyközpontban bérelni is tudsz, amelyet a versenyt követően visszaváltunk.

7. MEGNYITÓ ÉS EREDMÉNYHIRDETÉSEK
Mind a megnyitó, mind az eredményhirdetések nyilvánosak, kérjük tartsatok minél nagyobb távolságot egymás között!

Köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket, mindannyiunk egészségének megóvása érdekében!

UTT-126 STAFF

Menü