PUTT: Jóború László bemutatkozója

A futást 2019-ben kezdtem el. Csak hobbi szinten rövid távokat futottam.
Versenyekre is mentem, ahol már egész jó eredményeket értem el, ezért komolyabban kezdtem futni.

Persze nem volt soha edzőm, de közösségi futásokra elmentem. Következő évben már félmaratoni távokat teljesítettem, év végén jöhetett a maraton. Mivel nem volt cél, hogy ennél hosszabb távokat fussak, megismert futókkal váltóban indultam, illetve elkezdtem terepre menni, ahol voltak akadályok. Ott korcsoportban is sikerült dobogóra kerülni.

A Garmin Running Club sokat segített a fejlődésben, Merics József – Joci- barátommal sokat jártunk aszfaltra és terepre, mindig húztuk egymást, mert jó versenyezni, versengeni.
Amikor Kecskeméti Boglárkát megismertem Runaway-en, akkor jött az ötlet UB váltó csapatot összehozni a legjobb futókból. Szeretem a Runaway versenyeit, mert hangulatos családias. Meg is lett az első hely UB 6 fős váltó kategóriában.

Mivel akkor már Bogi a hosszabb távok felé fordult, úgy gondoltam elindulok Hegyestű TRAIL-en októberben, mivel Ő is és Bori is ezen a 100 km feletti távon mennek. Ez volt az első ilyen hosszú távom, sikerült is a 3. helyet megszerezni. Itt ismertem meg Gorka Marcit – aki első lett – és azóta a Salomon Runity-n is jókat bandázunk.

Gondoltam, ha ilyen hosszú táv megy, akkor mi lehet ennél is hosszabb és keményebb mint A Börzsöny KÖR. A teljesítés volt a cél, amit sikerült is megcsinálni segítőkkel (Marci, Joci, Horváth Laci voltak a segítők). Ide szeretnék még visszamenni és ha úgy alakul javítani az időm, esteleg párosban. A terv még alakul, de az is lehet , hogy Bogi lesz akivel 1x megcsináljuk. Labirintuson is gondolkodtam már, hamarosan ennek is eljön az ideje. Mivel a KÖR sikerült, úgy gondoltam UTH se lehet akadály.

Nagyon jó kis verseny, ide vissza fogok még jönni! Szerintem ilyen egy tökéletes szervezés, nem lehet semmi panaszom. Korinthosz és Black Hole az ami miatt keresem a különleges versenyeket. Sajnos egyik se lesz többet.

Sok ismerőst és barátot találtam a futás alatt. Már ezért megérte elkezdeni a futást. Bocsánat, hogy nem tudok mindenkit felsorolni, de köszönöm Mindenkinek a tanácsokat, segítséget, tapasztalatokat.

Most jönne a lényeg, hogy is jutottam el ideáig a PUTT teljesítéshez. Mivel váltóban már futottam itt , egyéniben még nem, jött a lehetőség, hogy ez se maradjon ki a hosszútávok közül.

Mostanában a teljesítés a cél, nem az eredmény, illetve szeretném tudni mi van még bennem, mik a határok.

Segítővel indulok, Joci és Eszti jönnek. Szerintem hiba nem lesz, már csak futni kell a “kellemes melegben”.

Menü