PUTT: Kozma Roland beszámolója

Az Én Privát UltraTiszaTavam.

Hajnali 3 óra, korai ébredés, persze a vekker előtt keltem fel.
Mosakodás, reggeli, kv, várom a segítőmet Vikit, aki a megbeszéltek szerint érkezik. Közel 2 órás autóút, megálltunk még kv-ért és nekem sajtbureszért. Közben átbeszéljük a frissítéshez a dolgokat.

6:50-kor már izgatottan várom, hogy indulhassak. Egész héten mormogtam magamban Atyánk nevét viszkessen eleget a talpa és táncoljon sokat az esőért. Bejött, kegyes volt hozzám az időjárás. Fincsi lesz a gáton egyedül zene nélkül.
7:00 Rajt!
Kezdődjön a buli! Gondoltam kockáztatok már az elejétől kezdve megpróbálom megdönteni a pályacsúcsot! Közben hívott Zsuzsi, kicsit vegyek vissza a tempómból, ne hajtsam szét magam. Próbáltam engedelmeskedni a tanácsának. 10 kili 50 perc, 22 kili 1:45, első találkozó, kulacscsere, 2 szem pogácsa és mentem is tovább.

42 kili 3:33.
Ennyit aszfalton nem futottam még idén. Jó erőben voltam, minden tökéletes, persze azért picit fájtak a térdeim. Fordítóhoz 6óra 4 perc alatt értem. Itt egy kis pihenőt tartottam. Poló és cipőcsere, hiába kenegettem magam vazelinnel ott ahol kell, mégis kidörzsölődtem. Kenem megint és érzem nagyon fáj. Na mindegy, volt már rosszabb is. Elfeküdtem 2-3 percre, ettem-ittam és indultam visszafelé. Néha-néha egy csúnya szó kicsúszott a számon, itt már belefért.

Első komoly holtpont 88-tól 90km-ig tartott. Picit megrogytam, sétáltam, ettem pár gumicukrot, csokit, meg ami volt nálam.

100 kili 10óra 10 perc.
Még bőven van időm megcsinálni akár a pályacsúcsot is! Igaz csak a tisztes teljesítés volt a tervben! Telik az idő, fogy a táv.

120km elfáradtam.
A lábaim, vittek volna még tovább, agyam is mondta fuss, valami miatt mégse ment, Viki mondta próbáljak megújulni, sikerülhet!! Kocogtam majd ismét csak séta volt, elengedtem.
Szépen besétálom a végét, nyugiban sérülésmentesen!

Végül 14 óra 14 perc alatt teljesítettem a PUTT-t. Nagyon büszke vagyok magamra! Mikor még 126 km-es volt ez a verseny, akkor 17 óra kellett a teljesítéshez. 3 hete a Mátrabércen küzdöttem. Nem tudom honnan merítettem ekkora erőt és elszántságot, kitartást. Kevés edzésem ellenére talán mondhatom már, rutinból teljesítettem, viszont ez az időeredmény nem rutinból jött!  Frissítésemben és a sikeres teljesítésben a Hammer Nutrition termékei segítettek! Óránként 3-as csomagolású kapszulák, Heed és Perpetuem italokat fogyasztottam felváltva. Mellette természetesen nekem kell a szilárd kaja 🙂

Ahogy Csipi szokta nekem mondani: Ha Nálad minden klappol Mentálisan, Fejben és Lelkileg akkor nagy dolgokat tudsz véghez vinni!!

Nagyon hálás vagyok segítőmnek Vikinek, aki az egész napját feláldozta nekem, mindenhol ott volt ahol megbeszéltük, közölte a Ti jókívánságaitokat, noszogatásaitokat, szurkoltok/drukkoltok nekem!!

Köszönöm Zsuzsinak, hívogatott, noszogatott! Köszönöm mindenkinek, aki követett ezen a jó kis kihívás teljesítésében!  Viszont nem vagyok HŐS!
Csak egy bolond a sok közül, aki egy ilyen távnak nekimegy zene és biciklis kísérő nélkül! 😄

Pihenek egy kicsit, aztán Május végén UTH Szent László Trail!!

Menü