#PUTT7: Mészáros Tamás bemutatkozója

Sziasztok!
Mészáros Tamás vagyok, 35 éves, futó.
A futás mindig is szerves része volt az életemnek, nem is tudnék meglenni nélküle. Versenyszerűen 2015-ben kezdtem el foglalkozni vele, először csak rövidebb távokat futottam, de hamar elragadott a versenyek, majd az ultrák világa.

Számomra a futás, van, hogy ellazít, és semmire nem gondolok, csak nézem a tájat és kitisztítom a fejem. Van, amikor felpörget és pörög az agyam. Szinte nincs olyan nap, hogy ne mennék ki egy hosszabb-rövidebb körre, főleg a természetben szeretek futni.

Minden évben törekszem arra, hogy minél több versenyre és rendezvényre eljussak, és újakat fedezzek fel. Több ultra van már a hátam mögött, többek közt egyénileg teljesített Balaton-körök, UB, UTT-126, Korinthosz-160 és 80, és a Deseda 252km-es távjának szintidőn belüli teljesítése. Ultrafutóként eddigi legnagyobb sikerem és amire a legbüszkébb vagyok, a Spartathlon sikeres teljesítése 2022 októberében.

A futás által 2020-ban az a megtiszteltetés ért, hogy lakóhelyem, Mogyoród Nagyközség, az „Év Sportolója” díjat nekem szavazta meg, amivel Olimpikonok és Világbajnok sportolók nyomdokába léphettem. Ez fantasztikus érzés és hatalmas megtiszteltetés számomra, ami azóta is motivál. A MaratonMan versenysorozat iramfutója vagyok már több szezon óta, amit 2023-ban is lesz szerencsém folytatni. Felemelő érzés bíztatni a társaimat tapssal, hajrázással, bíztató szavakkal, és látni, hogy ebből erőt merítenek a teljesítéshez – mindig számíthattok Tőlem egy-két jó szóra, vagy hajszolásra a kitűzött cél eléréséhez!
Az UTT pályája elég ingerszegény, a táv mellett ezzel is meg kell küzdeni. Az idei felkészülésem eddig betegségekkel volt tarkított, így most csak a szintidőn belüli teljesítés a célom.

Menü